Keramikkurs “prova på”

Keramikkurs “prova på”

 Prova på keramik i sommar på vackra Östanlid Hälsogård, Munsö! För dig som vill känna dig för och prova på drejning och skulptur under handledning. Inga förkunskaper behövs och du bestämmer själv hur länge du vill hålla på! För både vuxna och barn, assisterande förälder ingen kostnad!
350kr/tim per person, max 5 deltagare, 85kr/kg för lera, inkluderar efterarbete, två bränningar och glasering. Kaffe/te och smörgås finns att köpa.
Kontakta lärare Klara Lundaahl: klaralunda@gmail.com för frågor och bokning av tid.
Välkommen!
Yogaträff & ympkurs 30/4, 1/5, 7/5, 10:30-14:00

Yogaträff & ympkurs 30/4, 1/5, 7/5, 10:30-14:00

Välkommen till Yoga-mindfulnessträff på Östanlid! Tre tillfällen 30/4, 1/5 och 7/5.

Vi gör grundläggande Yoga-mindfulness övningar och mediterar vid brasan i studion. Tag med yogamatta eller filt och lediga kläder. Vi samtalar om yogalivsstil, vad betyder det? Du får sedan lära dig göra ett eget äppelträd. Du väljer själv sort och ympar en gren på en grundstam. Rubinola, Filippa, Long Guan, Brunnsäpple, Alexander, Signe Tillisch, Rödluvan, Mio, Cox Orange, Gyllene Kitajka, Aroma, Särsö, Bergian, Galloway, mfl. Till självkostnadspriset 125 kr får du den med dig i en kruka att vårda över sommaren, för att sedan plantera till hösten. Som avslutning bjuds en vegetarisk lunch av gårdens grönsaker, hembakat bröd och äppelmust. Vi hinner kanske också titta på odlingarna, plantuppdragning i växthus och förberedelser för sådd. Meddela ditt intresse via mail info@ostanlid.se, begränsat antal deltagare!

Pris 950kr inklusive lunch, +125kr om du vill ha ett träd med dig hem.

Anmälan: info@ostanlid.se  Betalning efter bekräftad plats! Swish 123 547 46 14 eller Pg 837 80 50-2, märk med namn och yogaträff. Läs mer Pdf

Keramikkurs 1 dag, endast 5 deltagare.

Keramikkurs 1 dag, endast 5 deltagare.

3 platser kvar

En heldag på Östanlid Hälsogård söndag 10 april 10:30-16:00
Lördag fullt, 3 platser kvar söndag!
Pris: 1900 kr (Obs, endast 5 deltagare!) Tillkommer 85kr/kg lera vilket inkluderar glasyr och bränning.
Kaffe och te med smörgås under dagen och hemlagad vegetarisk lunch tillagad av gårdens grönsaker ingår.
Lärare: Bosse Lundaahl, yrkesverksam keramiker sedan 1972.
Varmt välkommen till en kreativ dag i vacker och rogivande miljö!
Läs också mer på www.ostanlid.se/keramik
Lär dig beskära fruktträd, Östanlid 20 mars

Lär dig beskära fruktträd, Östanlid 20 mars

Nu kan du vara med i frutträdsbeskärningen på Östanlid Hälsogård med 200 träd av äpple, päron och plommon. Vi visar och lär ut hur vi gör, söndag 20 mars kl 9-11:30 eller 13-15:30. Ingen kostnad, du hjälper istället till efter förmåga. Obs! Medtag eget fika vid detta tillfälle, fikapaus är ett mycket viktigt inslag vid allt trädgårdsarbete! Vill du sedan gå vidare och lära mer kan vi tipsa om kurser. Då detta event är väderberoende vill vi att du meddelar intresse innan!

Välkommen hälsar Bosse och Siv

 

Kursstart Yoga-mindfulness 17 mars

Kursstart Yoga-mindfulness 17 mars

Ny möjlighet att prova på Yoga-mindfulness vid brasan i studion på Östanlid Hälsogård, Munsö!
Kort kurs, torsdagar 5 veckor med start 17 mars 18-19:30, 1125 kr. Nu finns även möjlighet att “prova på” i tisdagsgruppen som pågår året om, 19-20:30. Mindre grupper med gott om plats. Se www.ostanlid.se/kurser och använd gärna friskvårdsbidrag!
Anmälan: info@ostanlid.se
Yoga-mindfulness är traditionell yoga som består av mjuka lugna rörelser, andningsövningar och meditation, med fokus på närvaro. Vid regelbundet utövande kan du minska stress och oro, du kan uppleva ett inre lugn och ökat välbefinnande samtidigt som din kropp blir starkare och mer flexibel. Yoga-mindfulness passar alla, både nybörjare och den som utövat yoga tidigare då övningarna anpassas individuellt efter din erfarenhet och rörlighet. Möjlighet finns sedan att gå vidare i fördjupningsgrupp. Alla kurser leds av certifierade Yoga-mindfulnesslärare.
Varmt välkommen med anmälan och frågor!
Bo & Siv Lundaahl
Östanlid Hälsogård
Julförsäljning på Östanlid

Julförsäljning på Östanlid

Lördagar/söndagar före jul  har vi öppet 11-16:00! Närodlade julklappar i år? Slipp trängsel i stan – åk åt andra hållet!
Vi håller Östanlid gårdsbutik och galleri på Munsö öppet för julförsäljning ända fram till jul! Öppet även de flesta vardagar men kolla gärna med oss först: info@ostanlid.se eller www.ostanlid.se/kontakt Keramik förstås, ljusstakar, muggar o tekannor, ljuslykta “Munsökyrkan” och mycket mer, hemstöpta ljus i många former – raka skruvade, korta, långa och olika kronor. Äppelmust BaginBox – rolig present hållbar ett år!

Hör gärna av dig och kolla öppettider om du vill komma vardagar!

Mer info www.facebook.com/ostanlid

Välkommen!

 

Konstutställning på Östanlid 4-5/12

Konstutställning på Östanlid 4-5/12

 
För dig som missade! Då vi fick så mycket lovord för en vacker och berörande utställning har vi bestämt att visa den även kommande helg 4 och 5/12 12:30-15:00! Möjlighet finns även att se utställningen under veckan, kontakta oss i så fall på info@ostanlid.se
 
Maria Östling Wienecke visar sin utställning Movement ll i Studion Östanlid Hälsogård, Munsö. www.ostanlid.se/kontakt
Gårdsbutiken håller öppet med julförsäljning 11-16.
Därefter öppet alla adventshelger.
 
Presentation
Mitt namn är Maria Östling Wienecke och jag är fotograf och psykolog till yrket. Jag bor och lever på Munsö. Som fotograf arbetar jag både med porträttfotografering samt med konstnärligt fotografi. Då min psykologiska inriktning är mot den psykodynamiska och existentialistiska skolan hamnar mina fotografiska arbeten ofta inom olika teman som där är centrala.
Jag ser fotografiskt bildarbete som en möjlighet att bibehålla en inre dialog med sig själv och andra. Ett försök att ge inre upplevelser en struktur och en form. Mina arbeten kan beskrivas vara kopplade till teman som det inre/yttre eller det varande/blivande och jag utgår ofta från det som händer i mitt möte med den fotograferade.
I Movement II, visar jag fotografier av en kvinna i rörelse/dans. Bilderna som visas är printar av digitala fotografier samt av polaroidbilder tagna, vid samma tillfälle, i en fotostudio under februari 2020.
Jag är väldigt glad att få ställa ut Movement II på Östanlids Hälsogård. På denna vackra plats finns en stillhet och en ro som idag inte är så lätt att finna. Jag upplever också ett starkt samband med den mentala och fysiska närvaron i den Yoga-mindfulness som praktiseras på Östanlid.
 
Välkomna!
Maria Östling Wienecke
Mail: fotografostling@gmail.com
 

28/8 och 29/8 är det dags för årets Yoga-mindfulness festival, nu på 9:e året!

28/8 och 29/8 är det dags för årets Yoga-mindfulness festival, nu på 9:e året!

Yoga-mindfulness festival 28 & 29/8
Hälsa – Yogalivsstil – Forskning
Festivalen hålls på vackra Östanlid Hälsogård (Ekerö, Stockholm) med yogastudio, frukt- och grönsaksodlingar, galleri och keramikateljé. Det är nu nionde året, denna gång tillsammans med Yoga-mindfulness Centrum Stockholm och som vanligt kollegor från hela landet!
Även i år behöver vi ha koll på antal deltagare i förväg, om läget i pandemin och regler eventuellt förändras. Vi ber därför först om en intresseanmälan till info@ostanlid.se
Prova Yoga-mindfulness övningar – Lyssna på föredrag om hälsa, yogalivsstil och aktuell forskning – Yogabaserad hälsokonsultation – Livemusik – Trädgårdsvandring – Utställning och försäljning av konsthantverk, grönsaker och frukt – Vegetarisk mat tillagad direkt från trädgården – Café och galleri.
Varmt välkommen att njuta av en dag i närvaro och inspiration!
Läs mer och anmäl: www.ostanlid.se/festival
Se en liten film från tidigare år  klicka här
Keramikkurser och Yoga-mindfulness i sommar

Keramikkurser och Yoga-mindfulness i sommar

Mer Yoga-mindfulness och keramik på Östanlid Hälsogård i sommar!
Obs! Du behöver inga förkunskaper i vare sig yoga eller keramik.
 
Alt. 1 – Yoga & keramik: Kreativitet med fokus på närvaro i stunden.
Heldag 10:30-17:00. Vegetarisk lunch av gårdens grönsaker och fika med hembakt ingår.
Vi startar och avslutar dagen med yoga-mindfulness övningar, andning, meditation och enkla asanas (kroppsövningar) i studion, vägg i vägg med keramikateljen. Därefter kurs i ateljen, dreja, skulptera, bygga med lera.
4-6 deltagare. Pris 2800kr/person. Material, efterarbete av föremål, två bränningar och glasering ingår. Kursledare Bo Lundaahl, Intresseanmälan och frågor info@ostanlid.se
 
Alt. 2 – Keramikkurs: Drejning, skulptur, glasering, bränning
1-dagskurs: 10:30-16:00, Vegetarisk lunch av gårdens grönsaker och fika med hembakt ingår.
4-6 deltagare. Pris 2200kr/person
Material, efterarbete av föremål, två bränningar och glasering ingår.
Kursledare Bo Lundaahl,  Intresseanmälan och frågor info@ostanlid.se
 
Alt. 3 – Keramikkurs: Drejning, skulptur, glasering, bränning
2-dagskurs: Dag1 10:30-16:00, dag 2 13:00-16:30, Kaffe/te och smörgås ingår.
4-6 deltagare. Pris 3200kr/person.
Denna kurs ger mer möjlighet att själv göra färdigt föremålen då de torkar lagom över natten.
Beskicka (ta hand om undersida, göra fotring mm.), göra ev. handtag, pip, lock, dekor osv. Material, efterarbete av föremål, två bränningar och glasering ingår. Kursledare Bo Lundaahl, Intresseanmälan och frågor info@ostanlid.se
 
Alt. 4 – Keramikkurs: För dig som vill känna dig för och prova på drejning och skulptur under handledning. Inga förkunskaper behövs och du bestämmer själv hur länge du vill hålla på!
Möjliga dagar: 27/6-4/7, därefter mestadels månd-tisdagar juli-augusti.
200kr/tim per person, max 3 deltagare, 85kr/kg för lera vilket inkluderar efterarbete, två bränningar och glasering. Kaffe/te och smörgås finns att köpa. Kontakta lärare Klara Lundaahl info@ostanlid.se för frågor och bokning av tid.

Yoga-mindfulness intensiv Lördag 29 maj 09:30-16:30

Yoga-mindfulness intensiv Lördag 29 maj 09:30-16:30

Heldagsevent inom räckhåll från Stockholm City. För dig som utövar Yoga och vill ge dig själv en hel dag med närvaro i Yoga-mindfulness se Pdf här

Program
09:30 – 11:30 Yoga-mindfulness övninga, asanas, andningsövning och meditation
11:30 – 12:00 Te/kaffe och smörgås. Introduktion om Östanlid Hälsogård och yogalivsstil
12:00 – 12:30 Föredrag och samtal – Yoga-mindfulness och sinnets olika tillstånd, Khipta,
Mudha, Vikhipta, Ekagraha, Nirodha.
12:30 – 13:30 Lunch, förhoppningsvis under blommande äppelträd, tillagad av gårdens
grönsaker, hembakat bröd och äppelmust.
13:30 – 14:30 Promenad ner till Mälarens strand.
14:30 – 15:30 Närvaroövning, andning, meditation. Föredrag och samtal om yogalivsstil
med anknytningar till Patanjali Yoga Sutra.
15:30 – 16:00 Fika med paj, te/kaffe
16:00 – 16:30 Avslut där vi delar erfarenheterna av dagen och hur den kan leda vidare
Möjlighet till kort individuell Yoga-mindfulness baserad hälsokonsultation under dagen
Lärare: Siv Lundaahl, certifierad Yoga-mindfulness lärare, leg läkare, föreläsare
Bo Lundaahl, certifierad Yoga-mindfulness lärare, kbt terapeut dipl. konstnär
Pris: 1800 inkl. fika, lunch och ev. konsultation. 25% rabatt för våra kursdeltagare under året
Anmälan till info@ostanlid.se max 6 deltagare pga covid-19, vi följer förstås FHM. Endast helt friska deltagare, vid  sjukdomssymtom återbetalas alltid hela summan!  I övrigt fri avbokning upp till 24 tim innan start, därefter avgår 800 i administration. 
Varmt välkommen, och vi hoppas hela fruktträdgården står i blom!

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid