Östanlid Trädgård

Vi säljer frukt och ibland även plantor och grönsaker. Äpple av flera sorter, på bilden ovan Coxpomona men det finns även Melon, Rubinola, Filippa, Gravenstein, Rödluvan, Himmelstalund, Åkerö, Sävstaholm, Katja, Ingrid Marie, Oranie för att nämna några. Vi ympar och experimenterar. Päron och plommon av flera sorter. Här nedan kan du se vad som är moget för tillfället.

 Grönsaker

Plantor säljer vi på våren och grönsaker i mån av tillgång under sommaren, här nedan kan du se vad som finns för tillfället. Allt odlar vi med ekologiska metoder. Mycket frö odlar vi fram själva, vi använder komposterad hästgödsel och gräsklipp som gödning. Plantsorter vi brukar ha till salu är; många sorters tomater, gurka, squash och pumpa. Grönsaker frampå sommaren kan vara squash, spenat, tomater, gurka, sallad, mangold mm.

Just nu

2022 blir ett bra äppelår på Östanlid! Sommarfrukt som Transparent Blanche och Sävstaholm är slut men nu i mitten av september har vi flera höstäpplen mogna, t.ex. Rödluvan, Signe Tillish, Filippa, Åkerö, Gravenstein, Cox Pomona, Melon mfl. Vinterfrukt som Cox Orange och Ribston tar flera veckor till att mogna. Vi har också de senare päronen, Greve Moltke, Hertzogin Elsa, Esperens Herre …

Vi har även fram till början av oktober: Olika zuccini/squash och många sorter av tomater, både stora och små. 

Galleriet kan du nu hitta keramik hemstöpta ljus i olika former, örtte ringblomssalva.

Hör gärna av dig innan du kommer, vi har inga fasta öppettider. När vi har öppet är det mellan 10-17:00.

Välkommen!

 

Filippa

Coxpomona

Melon

Åkerö

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid