Östanlid Trädgård

Vi säljer frukt och ibland även plantor och grönsaker. Äpple av flera sorter, på bilden ovan Coxpomona men det finns även Melon, Rubinola, Filippa, Gravenstein, Rödluvan, Himmelstalund, Åkerö, Sävstaholm, Katja, Ingrid Marie, Oranie för att nämna några. Vi ympar och experimenterar. Päron och plommon av flera sorter. Här nedan kan du se vad som är moget för tillfället.

 Grönsaker

Plantor säljer vi på våren och grönsaker i mån av tillgång under sommaren, här nedan kan du se vad som finns för tillfället. Allt odlar vi med ekologiska metoder. Mycket frö odlar vi fram själva, vi använder komposterad hästgödsel och gräsklipp som gödning. Plantsorter vi brukar ha till salu är; många sorters tomater, gurka, squash och pumpa. Grönsaker frampå sommaren kan vara squash, spenat, tomater, gurka, sallad, mangold mm.

Just nu

2022 blev ett bra äppelår på Östanlid! Sommar- och tidiga höstfrukten är slut men nu i mitten av oktober har vi flera höstäpplen kvar, t.ex. Signe Tillish, Filippa, Gravenstein, Cox Pomona, mfl. Vinterfrukt som Ingrid Marie, Cox Orange och Ribston finns också plockat i låda. Päronsäsongen är över för detta år.

Vi har nu pastörieserad must! Både 3 liter och 5-liter BaginBox, hållbar 1 år i rumsvärme, öppnad 1 månad i kylen. Både ren äppelmust och blandning av äpple och päron. Ekologiskt odlad frukt, inga tillsatser!

Vi har även stora pumpor (Kroschka) för både mat och lykta! Ännu finns det många sorter av tomater, både stora och små. 

Galleriet kan du nu hitta keramik hemstöpta ljus i olika former, örtte ringblomssalva.

Hör gärna av dig innan du kommer, vi har inga fasta öppettider. När vi har öppet är det mellan 10-17:00.

Välkommen!

 

Filippa

Coxpomona

Melon

Åkerö

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid