Östanlid Trädgård

Vi säljer frukt och ibland även plantor och grönsaker. Äpple av flera sorter, på bilden ovan Coxpomona men det finns även Melon, Rubinola, Filippa, Gravenstein, Rödluvan, Himmelstalund, Åkerö, Sävstaholm, Katja, Ingrid Marie, Oranie för att nämna några. Vi ympar och experimenterar. Päron och plommon av flera sorter. Här nedan kan du se vad som är moget för tillfället.

 Grönsaker

Plantor säljer vi på våren och grönsaker i mån av tillgång under sommaren, här nedan kan du se vad som finns för tillfället. Allt odlar vi med ekologiska metoder. Mycket frö odlar vi fram själva, vi använder komposterad hästgödsel och gräsklipp som gödning. Plantsorter vi brukar ha till salu är; många sorters tomater, gurka, squash och pumpa. Grönsaker frampå sommaren kan vara squash, spenat, tomater, gurka, sallad, mangold mm.

Just nu

2021 var ett mycket svagt äppelår! Nu i slutet av december har vi endast ett fåtal äppelmust kvar, pastöriserad Bag in Box 3 liter. Normalt har vi så här års även lagrat en del vintersorter av äpple men i år blev det inte mycket.

Men snart är det dags att så de första fröna för att odla fram nästa års grönsaker! Först ut är selleri, sedan purjo, en del blommor, tomater och mycket annat. Vi börjar inomhus och flyttar vartefter ut i växthus och drivbänkar. Först framåt maj får en del plantor komma ut på friland. Men dit känns det ännu långt! I värmen i Galleriet kan du nu hitta hemstöpta ljus i olika former, örtte och keramik

Hör gärna av dig innan du kommer, vi har inga fasta öppettider. När vi har öppet är det mellan 10-17:00.

Välkommen!

 

Filippa

Coxpomona

Melon

Åkerö

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid