Yoga-mindfulness är individuell och obunden, yoga har aldrig tillhört någon grupp eller religion. Det är en kunskap som utvecklats av människor, för alla människor, under många tusen år.

Den yoga vi praktiserar och lär ut kommer direkt ur den levande indiska traditionen, men är anpassad för våra förhållande och våra förutsättningar. Så anpassar vi som lärare också rörelser och övningar för varje deltagare, för att passa med den situation du befinner dig i just nu. För att kunna göra detta utan att förlora den urgamla inriktningen behöver vi både egen erfarenhet, ödmjukhet, och djup förståelse av traditionen.

Mindfulness är inte en metod, eller ett verktyg, utan ett förhållningssätt eller bättre uttryckt, ett tillstånd. Man kan för korta stunder befinna sig i ett tillstånd av mindfulness, vara till fullo med sig själv, sådan jag verkligen är. Vi kan nå en kontakt med detta tillstånd, öva, utöka och införliva i vår vardag, bland annat genom Yoga-mindfulness metoder. Vetenskapliga studier visar att detta kan ge en stor påverkan i människors liv.  Yoga rör hela livet, det lugn och den styrka vi kan nå tar vi med oss, för att skapa ett bra, aktivt och hållbart liv för oss själva och för andra, ett liv vi trivs med.

Growth Health & Care Institut

Growth Health & Care AB  leds av Bikash Acharya, fil mag i psykologi, leg kognitiv psykoterapeut. Han fick en mångårig traditionell utbildning i yoga och mindfulness meditation i Indien. Han har därefter arbetat som behandlare och handledare för yoga och mindfulness-baserad behandling i Europa och USA. Han forskar även inom yoga-mindfulness på Karolinska Institutet, för patienter med stressrelaterade sjukdomar. Bikash bedriver i Growth Health & Care AB utbildning av Yoga-mindfulness instruktörer och är initiativtagare i bildandet av Yoga-mindfulness Centrum på flera orter i Sverige och utomlands. I företagets verksamhet ingår även mindfulness-baserad individual- och gruppterapi (KBT), samt kurser och seminarier inom områden som livskris, personlig utveckling och organisationskonflikt.
Bikash har skrivit och givit ut boken Yoga Mindfulness – 12 lektioner steg för steg. Här kan du få en enkel och konkret introduktion till Yoga-mindfulness, med rötter djupt förankrade i traditionen. Boken är även skriven för att passa med självstudier och egna praktiska övningar. Du kan läsa utdrag ur boken via länken “Hämta Pdf”. Bikash har även producerat en CD Yoga-Mindfulness, Praktiska övningar för medveten närvaro. Bok och CD kan köpas på Östanlid eller våra kurser. Den kan även beställas från Adlibris och Bokus eller lånas på bibliotek. ISBN 978-91-637-3661-2 Yoga-mindfulness, 12 lektioner steg för steg. ISBN 978-91-637-9496-4 Yoga-mindfulness, Praktiska övningar för medveten närvaro (CD). ISBN 978-91-637-9495-7 Yoga-mindfulness, Praktiska övningar för medveten närvaro (mp3 ljudbok)
Bok Bikash

Östanlids Yoga-mindfulness klasser

Under 10-veckors kursen övar vi olika yogarörelser. Stående, sittande och liggande går vi igenom hela kroppen. Upplevelsen av övningarna är mycket viktig, att vara med vår kropp, att vara närvarande. Rörelserna och ställningarna är mjuka och följsamma, det handlar inte om att pressa kroppen, utan mer om kontakten. Varje pass avslutas med avslappning. Viktiga delar är också grundläggande andningsövning och meditation. Kurser ges både i Ekerö kommun och i Stockholm. Vi anpassar även kurser för företag och organisationer. Om ni har en grupp intresserade – hör av er så kanske vi kan komma till ert företag eller hemort! Välkommen!

Yoga-mindfulness festival

Hälsa, Yogalivsstil, Forskning

Nu har vi arrangerat festivalen för 11:e året! I strålande höstväder igen och med ännu fler glada människor än tidigare år! Med flera nyheter och utveckling av programmet. Se mer under festival i menyn och varmt välkommen  nästa år vid samma tid, sista helgen i augusti!

Kognitiv terapi

Kognitiv terapi utgår ifrån våra tankar och antaganden om oss själva, vår omvärld och det vi upplever. Terapeut och klient undersöker och kartlägger tillsammans för att förstå klientens tankar, känslor och handlingar. Man identifierar och förändrar negativa, icke funktionella tankemönster och beteenden. I KBT fokuseras främst på nuet – vad det är som gör att problemet vidmakthålls idag, men tidigare erfarenheter och vår livshistoria är ofta mycket viktiga för förståelsen av hur vi fungerar idag.  

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid