Kurser våren 2022

 Yoga finns till för alla och på våra kurser ska du känna dig välkommen både i “yogadress” och i “mjukisbrallor”! Det är du som bestämmer din nivå utifrån dina förutsättningar och din erfarenhet just nu, vi ska som lärare kunna anpassa och stödja varje individ utifrån detta!

Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir starkare och mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är de effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra.

Under kurserna får du lära dig mjuka lugna yoga-rörelser och ställningar som du sedan kan utöva på egen hand. Stor vikt läggs vid närvaro i övningarna och i kroppen. Vi lär också grundläggande andningsövningar och meditation. Kurserna passar både yngre och äldre, nybörjare och den som utövat yoga tidigare, eftersom övningarna anpassas individuellt. Begränsad rörlighet är heller inget hinder för deltagande i Yoga-mindfulness. Hör gärna av dig med frågor.

Varmt välkommen!

 

Ekerö

Yoga-mindfulness kurser våren 2022

Möjlighet finns att prova på ett tillfälle vid kursstarter, 100kr. I mån av plats, anmälan behövs!

Skå skola:

Måndagar 19-20:30 Fördjupningsgrupp. 10 veckor, 2500kr, start 22-01-17

Söndagar 17-18:30 Grundkurs. 10 veckor, 2250, start 22-01-16

Träkvista skola:

Torsdagar 19-20:30 Grund- och fortsättningskurs. 5 veckor 1125kr, start 22-02-10

Tappström, Ekerö C

Söndagar 19-20:30 Grund- och fortsättningskurs. 10 veckor 2250kr, start 22-01-16

Östanlid Hälsogård:

Tisdagar 19:00-20:30 Grund- och fortsättningskurs. 10 veckor 2250kr. Inga förkunskaper krävs! Möjlighet att “prova på” ett första tillfälle, 100kr. Denna kurs pågår löpande hela året!

Torsdagar 18:30-20:00 Grundkurs för dig som är ny i Yoga-mindfulness. 5 veckor 1125kr. Möjlighet att “prova på” ett första tillfälle, 100kr.

Personlig yoga tränare (PYT) Bo eller Siv. 800kr/tim. Samtal innan första passet ingår för att du ska få bästa möjliga stöd. Vi kan också komma till er och då tillkommer 300kr på priset.

Online live från Östanlid i vår:

Eventuellt ger vi kurser online även i vår, beroende på intresse och läget i pandemin. Online ges via Zoom: Du får en länk till dator, platta eller mobil – klickar länken, följer instruktion och är med i passet, svårare är det inte! Hör gärna av dig vid intresse så kan vi starta en grupp.

Kursledare: Bo Lundaahl, certifierad lärare i Yoga-mindfulness med egen lång erfarenhet. Utbildad hos Growth Health & Care AB, som även ger löpande handledning, mer om Growth Health & Care AB

Rabatt för dig med långvarigt nedsatt inkomst och för ungdom under 25.   Använd ditt friskvårdsbidrag!

Anmälan: För mer information kontakta Bo Lundaahl, mail info@ostanlid.se tel: 070 4222893

Våra ordinarie kurser ges nu i mindre grupper för ett individuellt utrymme vilket är extra viktigt under pågående pandemi. Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller en strikt ordning vid in- och utpassering i lokalen.
Vi tar ansvar för oss själva och varandra och stannar hemma vid symtom som snuva, hosta eller feber.

Stockholm

Luntmakargatan: Onsdagar 17:00-18:30  start  22-01-19

Gratis prova på, anmälan behövs!

Kursledare: Siv Lundaahl, allmänläkare och lärare i Yoga-mindfulness. Utbildad hos Growth Health & Care AB, som även ger löpande handledning, läs mer om Growth Health & Care AB

Pris: 1800 kr för 8 veckors kurs (1,5 tim/v), med start i sept. Max 8 deltagare för att kunna hålla bra avstånd mellan varandra. 1600 kr vid långvarigt nedsatt inkomst. 1350 kr för 6 veckors kurs med start i nov. 1200 kr vid långvarigt nedsatt inkomst.

Anmälan: För mer information, anmälan och betalning, kontakta Siv Lundaahl, mail siv.lundaahl@gmail.com tel: 070 4972808

Övrigt

Yogabaserad Hälsokonsultation med Siv Lundaahl leg. läkare. Medicinsk undersökning och rådgivning. Individuellt anpassade övningar vid tex fysiska besvär, stress och oro. Vi börjar med ett kortare orienterade samtal som är gratis, per telefon eller online, och du bokar sedan tider för 3 följande behandlings tillfällen samtidigt, till en kostnad av totalt 2400 kr.

Personlig yoga tränare (PYT) Bo eller Siv. 800kr/tim. Samtal innan första passet ingår för att du ska få bästa möjliga stöd. Vi kan också komma till er och då tillkommer 300kr på priset.

Företag och föreningar är välkomna att boka en kostnadsfri presentation av yoga-mindfulness. Kontakta oss för mer information eller om ni önskar prisförslag för kurs eller aktivitet för era anställda.

Intensivkurs

Vi gör emellanåt intensivkurser under en heldag på Östanlid, annonseras under Aktuellt i menyn. Program med Yoga-mindfulness övningar i flera pass under dagen, gemensam vegetarisk matlagning av grönsaker från egen trädgård. Föredrag om medicinska aspekter av yoga med Siv Lundaahl, läkare och Yoga-mindfulness instruktör. Hör av dig via mail så får du information om nästa tillfälle.

Yogaträffar

För dig som går eller tidigare gått kursen anordnar vi Yogaträffar hos oss på Östanlid. Vi gör yogaövningar, lagar vegetarisk lunch tillsammans av närodlat från gården och gör någon praktisk aktivitet. Se under Aktuellt

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid