Kurser hösten 2020

OBS! Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa spridning av virus Covid-19 gör vi för närvarande uppehåll i  våra ordinarie kurser.

För dig som gått våra kurser och därmed har en erfarenhet av Yoga-mindfulness: Torsdagar 19:00-20:30 – Ordinarie pass med asanas (rörelser), andning och meditation. Måndagar 19:30-20:15 – Avslappning, andning och meditation. Hör av dig om du vill vara med i gruppen.

För dig som inte varit med oss tidigare kommer vi att starta en kortare introduktion online, hör av dig vid intresse så får du mer information! Mail info@ostanlid.se

Yoga-mindfulness är en kraftfull metod som vi hanterar med stor varsamhet och respekt, vi tar därför inte emot nya deltagare direkt till pågående kurser via internet men alla är förstås först varmt välkomna till introduktion online och till våra ordinarie kurser när vi är igång igen!

 

Yoga finns till för alla och på våra kurser ska du känna dig välkommen både i “yogadress” och i “mjukisbrallor”! Det är du som bestämmer din nivå utifrån dina förutsättningar och din erfarenhet just nu, vi ska som lärare kunna anpassa och stödja varje individ utifrån detta!

Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir starkare och mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är de effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra.

Under kurserna får du lära dig mjuka lugna yoga-rörelser och ställningar som du sedan kan utöva på egen hand. Stor vikt läggs vid närvaro i övningarna och i kroppen. Vi lär också grundläggande andningsövningar och meditation. Kurserna passar både yngre och äldre, nybörjare och den som utövat yoga tidigare, eftersom övningarna anpassas individuellt. Begränsad rörlighet är heller inget hinder för deltagande i Yoga-mindfulness. Hör gärna av dig med frågor.

Varmt välkommen!

 

Ekerö

Kursstart hösten 2020

Alla våra kurser ges i mindre grupper om 10-12 deltagare för ett individuellt utrymme.

Skå skola: Söndagar 17:00-18:30  Gratis prova på  i mån av plats, anmälan behövs. Kursstart 14 sept.

Tappström skola: Söndagar 19:00-20:30  Gratis prova på i mån av plats, anmälan behövs. Kursstart 14 sept.

Träkvista skola: Torsdagar 19:00-20:30  Gratis prova på i mån av plats, anmälan behövs. Kursstart 17 sept.

Skå skola: Fördjupningskurs för dig som tidigare deltagit en eller fler terminer i Yoga-mindfulness, måndagar: 19:00-20:30.

 

Kursledare: Bo Lundaahl, certifierad lärare i Yoga-mindfulness med egen lång erfarenhet. Utbildad hos Growth Health & Care AB, som även ger löpande handledning, mer om Growth Health & Care AB

Pris: 1900 kr/10 veckor, samt fördjupningskurs 2100 kr/10 veckor. Rabatt 20% för dig med FaR på recept, pensionär, heltidssjukskriven, arbetslös och ungdom under 25. Faktura skickas vid anmälan och plats bokas vid inbetalning. Möjlighet finns oftast att ta igen missad tid på parallell kurs under terminen. Använd ditt friskvårdsbidrag!

Anmälan: För mer information, anmälan och betalning, kontakta Bo Lundaahl, mail info@ostanlid.se tel: 070 4222893

Stockholm

Luntmakargatan 94: Onsdagar 17:00-18:30

Gratis prova på, anmälan behövs.

Kursledare: Siv Lundaahl, allmänläkare och lärare i Yoga-mindfulness. Utbildad hos Growth Health & Care AB, som även ger löpande handledning, läs mer om Growth Health & Care AB

Pris: 1600 kr för 8 veckors kurs (1,5 tim/v), max 10 deltagare. 1300 för pensionärer, studenter och arbetslösa.

Anmälan: För mer information, anmälan och betalning, kontakta Siv Lundaahl, mail siv.lundaahl@gmail.com tel: 070 4972808

Konsultationer: Möjlighet finns även till individuellt anpassade konsultationer i förebyggande och i behandlingssyfte. Kontakta för mer information.

Intensivkurs

Vi gör emellanåt intensivkurser under en heldag på Östanlid, annonseras under Aktuellt i menyn. Program med Yoga-mindfulness övningar i flera pass under dagen, gemensam vegetarisk matlagning av grönsaker från egen trädgård. Föredrag om medicinska aspekter av yoga med Siv Lundaahl, läkare och Yoga-mindfulness instruktör. Hör av dig via mail så får du information om nästa tillfälle.

Yogaträffar

För dig som går eller tidigare gått kursen anordnar vi Yogaträffar hos oss på Östanlid. Vi gör yogaövningar, lagar vegetarisk lunch tillsammans av närodlat från gården och gör någon praktisk aktivitet. Se under Aktuellt

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid