Välkommen till Östanlid Hälsogård

Yogalivsstil – Kreativitet – Odling

Mötesplats

På Östanlid kan du vara med och uppleva en mötesplats för växande och utveckling med grunden i yoga. Vi hämtar själva inspiration i en yogalivsstil och delar med oss av det liv vi lever. I ett möte bidrar vi alla på olika sätt, ekonomiskt, tankemässigt eller kanske rent praktiskt – här ser vi dig inte som enbart konsument. Vi tar emot besök och gör program för grupper, som konstföreningar, skolor, företag, pensionärer, odlingsentusiaster, yogaintresserade. Vi anordnar festivaler och olika kulturevenemang, ger föredrag och Kort sagt – här finns något för många!

Några exempel på vad man kan uppleva på Östanlid: Sista helgen i  augusti har vi den årliga Yoga-mindfulness festivalen, nu på 8:e året. Tidigare event t.ex. Musik i Närvaro i samverkan med Askanäs Kammarmusikfestival . Kick off med “Andrafiolerna” i Kungliga Filharmonikerna, se bilder från en heldag med yoga, lera och grönsaker! Yoga-mindfulness övningar i studion varje tisdag året om. Vi erbjuder yogabaserad hälsokonsultation med leg. läkare. Ljusstöpning i december, tillverkning av äppelträd och keramikkurs i maj. Odlingsträffar och musikkvällar.

Lyssna på musik och se video med ljusstöpning och från en av våra härliga Kulturaftnar.

Försäljning av keramik året om, plantor, frukt och grönt under säsong. Öppet för det mesta men ring eller mejla gärna först!

Yoga-mindfulness

Yoga så som vi praktiserar och lär ut kommer direkt ur den levande traditionen, men är anpassad för våra förhållande och våra förutsättningar. Så anpassar vi som lärare också rörelser och övningar för varje deltagare, för att passa med den situation du befinner dig i just nu. För att kunna göra detta utan att förlora den urgamla inriktningen behöver vi både egen erfarenhet, stor ödmjukhet och djup förståelse av traditionen.

Keramik

Det uttryck jag söker finns i det enkla okomplicerade och det gäller även metoderna att nå dit. Jag arbetar med stengods, lergods och porslin vilket ger mig både det grova och mustiga med mättade färger och det tunna förfinade transparenta.

Trädgård

Vi säljer frukt och ibland även plantor och grönsaker. Just nu finns fantastisk äppel/päronmust från hösten, hållbara i flera månader. Fruktträdgården är ett kulturarv som fanns här före oss, den vill vi vårda och låta andra inspireras av. På trädgårdssidan kan du se vad som är moget för tillfället.

Aktuellt

Sommarens Yoga-mindfulness på Östanlid!

Sommarens Yoga-mindfulness på Östanlid!

Tisdag 30/6 öppnar vi Yogastudion på Östanlid igen, för sommarens Yoga-mindfulness "Drop in"! Varje tisdag 19-20:30 hela sommaren, för både nybörjare och erfarna yogis. Då deltagarantalet är begränsat (vi följer Folkhälsomyndigheten: Helt frisk och avstånd) vill vi...

läs mer
Yoga-mindfulness live från Östanlid

Yoga-mindfulness live från Östanlid

Yoga-mindfulness live från Östanlid fortsätter in i sommaren! På grund av smittorisken med coronavirus har vi tillfälligt uppehåll med ordinarie kurser. Men vi släpper inte taget utan fortsätter via internet live från studion på Östanlid. För dig som gått våra kurser...

läs mer
Dags för plantor!

Dags för plantor!

Dags för plantor på Östanlid! Vi börjar med ekologiskt odlade tomatplantor av många olika sorter, stora och små - gula, röda och blå(röda). Det flesta från eget frö. Vi håller öppet för det mesta, men hör gärna av dig innan!Mail: info@ostanlid.se Mob: 070...

läs mer

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid