Kurser höst- vinter 2020

Yoga finns till för alla och på våra kurser ska du känna dig välkommen både i “yogadress” och i “mjukisbrallor”! Det är du som bestämmer din nivå utifrån dina förutsättningar och din erfarenhet just nu, vi ska som lärare kunna anpassa och stödja varje individ utifrån detta!

Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir starkare och mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är de effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra.

Under kurserna får du lära dig mjuka lugna yoga-rörelser och ställningar som du sedan kan utöva på egen hand. Stor vikt läggs vid närvaro i övningarna och i kroppen. Vi lär också grundläggande andningsövningar och meditation. Kurserna passar både yngre och äldre, nybörjare och den som utövat yoga tidigare, eftersom övningarna anpassas individuellt. Begränsad rörlighet är heller inget hinder för deltagande i Yoga-mindfulness. Hör gärna av dig med frågor.

Varmt välkommen!

 

Ekerö

Nya kurser vinter 2020

Med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa spridning av virus Covid-19 går vi åter igen över till kurser online

Online live från Östanlid via Zoom

Måndagar 19:00-20:00  Meditation  start 23/11    Drop in med anmälan. Vi börjar med avslappning (Shavasana) därefter en kort andningsövning före meditation

Torsdagar 19:00-20:30   Grundkurs Yoga-mindfulness   start 1/12   Drop in med anmälan.  Du får lära dig enkla rörelser (asanas) som du även kan öva på egen hand. Vi lär också grundläggande andnings- och närvaroövningar.

Kursledare: Bo Lundaahl, certifierad lärare i Yoga-mindfulness med egen lång erfarenhet. Utbildad hos Growth Health & Care AB, som även ger löpande handledning, mer om Growth Health & Care AB

Pris Drop in: Grundkurs 200 kr/pass 90 min. Meditation 150kr/pass 60 min. Du anmäler och betalar med swish före varje tillfälle och får då en länk till online-klassen. Vi hjälper vid behov till med uppkopplingen.

Rabatt 15% för dig med FaR på recept, långtidssjukskriven, heltidsarbetslös och ungdom under 25.   Använd ditt friskvårdsbidrag!

Anmälan: För mer information kontakta Bo Lundaahl, mail info@ostanlid.se tel: 070 4222893

Våra pågående ordinarie kurser ges nu i mindre grupper om 5 deltagare för ett individuellt utrymme vilket är extra viktigt under pågående pandemi. Vi följer naturligtvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller en strikt ordning vid in- och utpassering i lokalen.
Vi tar ansvar för oss själva och varandra och stannar hemma vid symtom som snuva, hosta eller feber.

Östanlid yogastudio: Grundkurs  tisdagar 19:00-20:30. Fördjupningskurs för dig som tidigare deltagit en eller fler terminer i Yoga-mindfulness, måndagar: 19:00-20:30.

Stockholm

Luntmakargatan 94: Onsdagar 17:00-18:30  start 2 sept.

Gratis prova på, anmälan behövs.

Kursledare: Siv Lundaahl, allmänläkare och lärare i Yoga-mindfulness. Utbildad hos Growth Health & Care AB, som även ger löpande handledning, läs mer om Growth Health & Care AB

Pris: 1600 kr för 8 veckors kurs (1,5 tim/v), max 8 deltagare för att kunna hålla bra avstånd mellan varandra. 1300 för pensionärer, studenter och arbetslösa.

Anmälan: För mer information, anmälan och betalning, kontakta Siv Lundaahl, mail siv.lundaahl@gmail.com tel: 070 4972808

Övrigt

Yogabaserad Hälsokonsultation med Siv Lundaahl leg. läkare. Medicinsk undersökning och rådgivning. Individuellt anpassade övningar vid fysiska besvär, stress och oro. 1200kr/tim

Personlig yoga tränare (PYT) Bo eller Siv. 800kr/tim. Samtal innan första passet ingår för att du ska få bästa möjliga stöd. Vi kan också komma till er och då tillkommer 300kr på priset.

Företag och föreningar är välkomna att boka en kostnadsfri presentation av yoga-mindfulness. Kontakta oss för mer information eller om ni önskar prisförslag för kurs eller aktivitet för era anställda.

Intensivkurs

Vi gör emellanåt intensivkurser under en heldag på Östanlid, annonseras under Aktuellt i menyn. Program med Yoga-mindfulness övningar i flera pass under dagen, gemensam vegetarisk matlagning av grönsaker från egen trädgård. Föredrag om medicinska aspekter av yoga med Siv Lundaahl, läkare och Yoga-mindfulness instruktör. Hör av dig via mail så får du information om nästa tillfälle.

Yogaträffar

För dig som går eller tidigare gått kursen anordnar vi Yogaträffar hos oss på Östanlid. Vi gör yogaövningar, lagar vegetarisk lunch tillsammans av närodlat från gården och gör någon praktisk aktivitet. Se under Aktuellt

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid