Östanlid, Ekerö

25/8 & 26/8  2018

kl 11:00-16:00

Hälsa, Yogalivsstil, Forskning

Entre 50 kr, barnen gratis. Ta gärna buss 311/312 hpl Farmen, 200m promenad

Allt börjar nu komma på plats inför 2018 års Yoga-mindfulness festival, nu för 6:e året! Se årets affisch här.

Tre olika föredrag växlar under dagen, alla med föreläsare som är både praktiserande läkare och Yoga-mindfulnesslärare. Astrid Grensman föreläser om Yoga-mindfulness i vardagslivet – förebyggande behandling och forskning. Joakim Lindqvist beskriver Yoga-mindfulness påverkan på autonoma nervsystemet. Ytterligare föreläsning kommer inom kort.

 

Vår sponsor Growth Health & Care AB visar och berättar om sitt utbud av yogainriktade kurser och program och i  år presenterar vi även ideella föreningen Bharati. En förening med grund i yogafilosofin men praktiskt inriktad mot vardagslivet – hur kan vi tillsammans bygga en livsstil som minskar stress och ohälsa och främjar välbefinnande på vår jord.

Det finns flera möjligheter att prova på Yoga-mindfulness övningar i studion under dagen. Mattor finns att låna och mjuka lediga kläder är en fördel om du vill prova. Det går också bra att göra övningar sittande på stol, Yoga-mindfulness är mer än bara fysiska övningar och passar både nybörjare och mer erfarna då vi anpassar individuellt efter vars och ens situation.

Kockarna lagar lunch av våra egenodlade grönsaker. Förberedelser för detta startade redan i mars-april, med sådd och plantering. Det blir vegetariskt och mycket närodlat, ca hundra meter. Under tiden kan man få höra hur man själv kan praktisera odling och få en närkontakt med jorden vi lever av. Trots den torra och varma sommaren har vi gott om råvaror till en fantastisk måltid!

Musikkonsert under lunchtiden och ute i trädgården under hela dagen. I år får vi höra både folkmusik och klassiskt, fioler, piano och kanske harpa! Utställning och försäljning av konst och konsthantverk samt andra produkter från gården. Vi ordnar ett Skapartält för både barn och vuxna. Programpunkterna med alla tider är i stort klara och finns att ladda ner, Klicka här för Pdf!

Här kan du se en lite film från festivalen 2017

Inspirerande meddelande från tidigare besökare:

Hej Bo,

Tyvärr, tyvärr kan jag inte komma i år, arbetar hela helgen.
Upplevelsen förra året var gripande! Att få mötas av den yogiska generositeten, så djup och innerlig genom möten, föredrag och naturnära varande. Den största upplevelsen var dock maten, för mig ett exempel på att så gooooda karmafrön. Hur någon redan vid sådden av grönsakerna på våren förberett inför höstens skörd till yogafestivalens näringsrika måltider, lagade med en stor portion med kärlek. Så mycket arbete, i glädje och samarbete med jorden och naturens element för att välkomna oss gäster, detta berörde mig så djupt! Vill sända mycket, mycket tacksamhet! Och all lycka till årets festival!
Varma hälsningar
Cecilia”

“Hej och tack för en jättemysig och unik festival! Allt var så fint avvägt. Mat, musik, föreläsningar. Häftig plats och spännande ideer. Jag ska säga till alla mina vänner att de måste gå dit nästa år!!! Jag tar gärna emot info om allt ni hittar på där ute. Utom kanske de längre kurserna på vardagar. Och om det skulle dyka upp nåt med keramik är jag väldigt intresserad.
Allt gott!/Lena”

 

Varmt välkomna 25 och 26 augusti 2018!

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid