26/8-27/8  2017

Hälsa, Yogalivsstil, Forskning

5-års jubileum!

Så har vi genomfört ännu en Yoga-mindfulness festival, nu för femte året! I strålande sol och med många glada människor som kom och deltog i yogaövningar, lyssnade på föredrag och musik, gick på en liten vandring bland odlingarna i trädgården och samtalade om yogalivsstil. Där fanns också lagad mat direkt från köksträdgården, nybakat bröd och fika med äppel och vinbärspajer och sedan möjlighet att bara sitta ner bland träd, blommor och syrenberså, umgås och lyssna till mer musik. Vi har sammanställt en liten video från de två festivaldagarna, se genom att klicka här!

Nytt för i år var fler föredrag, nu även Joakim Lindkvist, läkare,  Hasse Persson, Arbetsmiljökonsult, samt  Karin Karlsson, kurator. En annan viktig nyhet var yogabaserad hälsokonsultation, något vi vill utveckla mer till nästa år. I musiken fick vi tillskott av en cellist och till nästa år arbetar vi för folk- och världsmusik. Ett stort tack till alla er som kom och gjorde en härlig festival tillsammans med oss!

 

 

Föredrag om hälsa och yogalivsstil: Aktuell forskning, Astrid Grensman, läkare och forskare,  om aktuell forskning inom yoga och mindfulness, och vikten av att samtidigt ta stöd i både den moderna vetenskapliga forskningen och i den urgamla traditionen. Autonoma nervsystemet – yoga, Joakim Lindqvist, läkare, beskriver hur yoga-mindfulnessövningar kan påverka autonoma nervsystemet. Andningens betydelse, Siv Lundaahl, läkare, berättar om andningens inverkan på vår hälsa.  Vår inre miljö – Må bättre på jobbet genom yoga, Hasse Persson, arbetsmiljökonsult Previa. Yoga-mindfulness – ett verktyg för din relation till dig själv och andra, Karin Karlsson, kurator.

Skapande verksamheter för både barn och vuxna. Galleri med utställning och försäljning av konst och konsthantverk. Growth Health & Care AB visar och berättar om sitt utbud av kurser och program. Vi bjöd på en liten musikkonsert samt spel i trädgården.

Kockarna lagar lunch av våra egenodlade grönsaker. Förberedelser för detta startade redan i mars-april, med sådd och plantering. Det blir vegetariskt och mycket närodlat, ca hundra meter. Under tiden kunde man få höra hur man själv kan praktisera odling och få en närkontakt med jorden vi lever av.

Se programmet för 2017 

 

Inspirerande meddelande från tidigare besökare:

Hej Bo,

Tyvärr, tyvärr kan jag inte komma i år, arbetar hela helgen.
Upplevelsen förra året var gripande! Att få mötas av den yogiska generositeten, så djup och innerlig genom möten, föredrag och naturnära varande. Den största upplevelsen var dock maten, för mig ett exempel på att så gooooda karmafrön. Hur någon redan vid sådden av grönsakerna på våren förberett inför höstens skörd till yogafestivalens näringsrika måltider, lagade med en stor portion med kärlek. Så mycket arbete, i glädje och samarbete med jorden och naturens element för att välkomna oss gäster, detta berörde mig så djupt! Vill sända mycket, mycket tacksamhet! Och all lycka till årets festival!
Varma hälsningar
Cecilia”

“Hej och tack för en jättemysig och unik festival! Allt var så fint avvägt. Mat, musik, föreläsningar. Häftig plats och spännande ideer. Jag ska säga till alla mina vänner att de måste gå dit nästa år!!! Jag tar gärna emot info om allt ni hittar på där ute. Utom kanske de längre kurserna på vardagar. Och om det skulle dyka upp nåt med keramik är jag väldigt intresserad.
Allt gott!/Lena”

 

Varmt välkomna igen 25 och 26 augusti 2018!

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid