Östanlid Trädgård

Vi säljer frukt och ibland även plantor och grönsaker. Äpple av flera sorter, på bilden ovan Coxpomona men det finns även Melon, Rubinola, Filippa, Gravenstein, Rödluvan, Himmelstalund, Åkerö, Sävstaholm, Katja, Ingrid Marie, Oranie för att nämna några. Vi ympar och experimenterar. Päron och plommon av flera sorter. Här nedan kan du se vad som är moget för tillfället.

 Grönsaker

Plantor säljer vi på våren och grönsaker i mån av tillgång under sommaren, här nedan kan du se vad som finns för tillfället. Allt odlar vi med ekologiska metoder. Mycket frö odlar vi fram själva, vi använder komposterad hästgödsel och gräsklipp som gödning. Plantsorter vi brukar ha till salu är; många sorters tomater, sötmajs, squash och pumpa. Grönsaker frampå sommaren kan vara squash, spenat, tomater, gurka, majs mm.

Just nu

Det är vintervila i trädgården, men det börjar bli dags för första sådden inomhus och i växthus. Sådant som ska planteras ut när solen värmt upp jorden i maj, men först är det mycket vård och omsorg om småplantorna, gallring, omskolning, värme och ljus. Lite bilder ska vi nog lägga ut här vartefter! Sen är det beskärning av fruktträden frampå senvintern, då kan man titta förbi, hjälpa till en stund och kanske lära något om trädvård.

Vi har fortfarande några olika sorter av pumpa till salu, Buttercup, Hokkaido och Kroschka (som kan lagras inomhus till nästa sommar, om man nu skulle vilja det!). Hör gärna av dig innan du kommer, vi har inga fasta öppettider.

 

 

Välkommen!

 

Filippa

Coxpomona

Melon

Åkerö

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid