Mer ljusstöpning lörd 16/12, 13:30-17:30

Mer ljusstöpning lörd 16/12, 13:30-17:30

2 platser kvar 9/12. Men vi provar att stöpa igen lördag 16/12!
Jo, vi vet det är nära jul o mycket att ordna med 😉 men just därför kan det vara fint att hitta energi genom att bara vara närvarande i skapande en stund. Du får lära dig stöpa ljus på traditionellt sätt med enkla medel, vid brasan i ateljén. Tag lite varma oömma kläder och bekväma inneskor typ gympaskor eller liknande. Vi börjar med en enkel meditativ närvaroövning och sedan fika medan vi knyter vekar. Varm vegetarisk soppa, äppelmust och hembakt bröd när du är hungrig. Om vi turas om med stöpningen kan det finnas tid att prova på drejning eller sitta ner framför brasan och snida en smörkniv eller göra något i lera. Se mer www.facebook.com/Ostanlid

Vi får lyssna till musik med studerande på Södra Latin och Lilla Akademin. Ta gärna med ett valfritt bidrag till musikanterna!

Meddela om du vill komma info@ostanlid.se, begränsat antal deltagare. Pris 400 kr inkl. fika och mat, rabatt för familjemedlemmar och ungdom. (300 kr för dig som går Yoga-mindfulness kurs denna termin). Färdiga ljus betalas efter vikt till självkostnadspris (100 kr/kg). Vägbeskrivning hittar du på hemsidan. Varmt välkommen!

Liten julmarknad på Östanlid, 2-22 dec

Liten julmarknad på Östanlid, 2-22 dec

Hemstöpta ljus. Ljuslyktor, bruksföremål och unika ting i stengods och porslin. Te av pepparmynta och hemgjorda salvor av ringblomma och bivax, med mera … Lördag 2/12 öppet hela dagen. Lördag 9/12 stängt för ljusstöpningskurs, annars öppet för det mesta alla dagar men kolla gärna först via mail eller tel så du inte åker förgäves! Läs mer på www.ostanlid.se och www.facebook.com/Ostanlid  Hör du av dig innan kan vi nog fixa fika med hembakt och äppelmust!

Välkommen!

 

Ljusstöpning på Östanlid lörd 9/12

Ljusstöpning på Östanlid lörd 9/12

Lördag 9/12 kl 13:30 – 17:30

Några platser kvar! Välkommen till en rogivande vinterträff med ljusstöpning på Östanlid. Du får lära dig stöpa ljus på traditionellt sätt med enkla medel. Vi gör detta vid brasan i ateljén men tag lite varma och oömma kläder samt bekväma inneskor typ gympaskor eller liknande. Vi börjar med en enkel meditativ närvaroövning och sedan blir det fika medan vi knyter vekar. Varm vegetarisk soppa, äppelmust och hembakt bröd framåt 16:30. Om vi turas om med stöpningen kan det finnas tid att prova på drejning eller sitta ner framför brasan och snida en smörkniv eller göra något i lera. Se mer Pdf

Vi får lyssna till musik med studerande på Stockholms Musikhögskola och Lilla Akademin.
Ta gärna med ett valfritt bidrag till musikanterna!

Meddela om du vill komma info@ostanlid.se, begränsat antal deltagare. Pris 400 kr inkl. fika och mat, rabatt för familjemedlemmar och ungdom. (300 kr för dig som går Yoga-mindfulness kurs denna termin). Färdiga ljus tillkommer efter vikt till självkostnadspris (100 kr/kg). Vägbeskrivning hittar du på hemsidan.

 

Yoga-mindfulness kort kurs & gratis prova på

Yoga-mindfulness kort kurs & gratis prova på

Efter avslutade terminskurser ger vi som vanligt möjlighet till en kortare kurs för de som vill fortsätta och för nya som vill prova på. Söndagarna den 26/11, 3/12 och 10/12 Tappström, Ekerö. Tid: 18:00 – 19:30 (söndag 3/12 behöver vi senarelägga till 18:30-20:00 pga julkonsert.) Pris: 160 kr per tillfälle som betalas vid anmälan info@ostanlid.se Gratis första gången för dig som inte provat tidigare. Det går också bra att ange de gånger du ev vill deltaga så får vi se hur det går att lägga ihop.

Yoga-mindfulness består av mjuka lugna rörelser, andningsövningar och meditation, med fokus på närvaro. Denna ursprungliga, klassiska yoga bidrar till ett inre lugn och välbefinnande samtidigt som kroppen blir smidigare. Övningarna anpassas individuellt efter den rörlighet du har och vi välkomnar både dig som aldrig provat och vana utövare som kan finna nya upplevelser genom Yoga-mindfulness tydliga inriktning på närvaro och upplevelse. Forskningen ger idag övertygande bevis för att yoga och medveten närvaro har en mycket god effekt på människans hälsa och välbefinnande. Men den egna erfarenheten är viktigast, så välkommen att prova! Mer info under Yoga och Kurser Anmälan krävs, begränsat antal platser. Välkommen!

 

Yoga som livsstil  –  för välbefinnande, förståelse och sammanhang

Yoga som livsstil – för välbefinnande, förståelse och sammanhang

Vi är också delaktiga i föreningen Bharati som ordnar träffar och inspirerande event öppna för alla. Kommande Kultur- & samtalskväll onsdag 8/11 18:15, Valhallavägen 148 Stockholm.

Astrid Grensman är Yoga-mindfulnesslärare och läkare med många års egen erfarenhet av yogautövande och av att lära ut yoga. Hon berättar om yoga som en möjlighet att vara nära sig själv och hitta sin egen väg i livet, samt om yogaforskning och vad traditionen säger om yogas möjligheter. Du kan hitta mer om detta event på www.bharati.se

Inträde: 80 kr, Te, kaffe och smörgåsar finns att köpa.

Med föreningen Bharati skapar vi tillsammans ett forum och en träffpunkt där yoga’s idéer, tankar och livsstil står i centrum. Inom yoga’s filosofi kan vi hitta vägar för ett hållbart liv på alla nivåer. Yoga ser lika mycket till individens välmående och frihet att utvecklas som till en harmonisk samexistens mellan alla levande varelser.”

Välkommen du också!

Bharati Kultur- och samtalskväll 13 sept kl 18.15

Bharati Kultur- och samtalskväll 13 sept kl 18.15

Från vision till handling – Att förverkliga en inre längtan.

Bo Lundaahl, konstnär, pedagog och yogalärare, berättar om sitt arbete med att förverkliga en inre vision – men även om hur visionen med tiden har kommit att förändras. När Bo köpte en tomt på Ekerö, var avsikten att bygga ett hem och skapa en avskild plats för sig och sin familj. Under tiden som både bostadshus, keramikverkstad och en yogastudio växte fram förändrades visionen till en önskan att dela med sig av den livsstil han och familjen har utvecklat. Idag bedriver Bo och hans familj kursverksamhet i yogastudion, ordnar träffar kring musik, självhushållning och keramik samt arrangerar en yogafestival som lockar besökare från både när och fjärran. Se kvällens program

Yoga-mindfulness tisdagar Östanlid

Yoga-mindfulness tisdagar Östanlid

Vi gör nu några gånger gratis Yoga-mindfulness pass i ateljen på Östanlid, ett tillfälle att prova på eller komma igång igen inför höstens kurser som startar 10/9 se Höstens kurser. Tisdagar 18:30-20:00, ingen anmälan behövs men var snäll håll koll själv här eller på facebook om vi behöver ställa in www.facebook.com/Ostanlid

Varmt välkommen!

Bosse & Siv

Yoga-mindfulness Jubileumsfestival 26-27/8

Yoga-mindfulness Jubileumsfestival 26-27/8

5-års jubileum – Varmt välkommen till en härlig liten festival för hela familjen 26 och 27/8! Vegetarisk mat direkt från trädgården. Prova Yoga-mindfulness övningar – Lyssna på föredrag om hälsa, yogalivsstil och aktuell forskning. Musik – Trädgårdsvandring – Utställning och försäljning av konsthantverk och gårdens produkter. Skapande aktiviteter för barn och vuxna. Cafe & Galleri. Njut av en dag i närvaro och inspiration! Inträde 50 kr, barnen gratis. Nära till buss 311/312 hpl Farmen. För program och mer info se ostanlid.se/festival

Skördetid

Skördetid

Skördetid i trädgården! Gurka i växthuset, squash, självplock av krondill och Nyzeeländsk spenat, snart mängder av olika tomater stora och små, gula röda och blå. (Vinbären tog snabbt slut, vi planterar mer till nästa år!)

Hör gärna av dig innan du kommer, vi håller inte alltid butikstider!

Välkommen!

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid