Beskära fruktträd

Beskära fruktträd

Lördag 17/3 och söndag 18/3 beskär vi fruktträden på Östanlid! Vill du vara med och hjälpa till? Samtidigt kan du se och lära dig i all enkelhet genom att få prova själv. 13-16 lörd, 10-13 sönd. Sedan kan vi tipsa på bra kurser om du vill gå vidare och fördjupa dig. Vi fortsätter under våren vid fler tillfällen till fram i april. Ingen kostnad, du hjälper i stället till efter förmåga. Klippa lite, samla ihop grenar och förstås fika i vårsolen. Medtag eget fika vid detta tillfälle! Välkommen att höra av dig om du är intresserad! info@ostanlid.se

Yoga och det autonoma nervsystemet

Yoga och det autonoma nervsystemet

Vi är också delaktiga i föreningen Bharati som ordnar träffar och inspirerande event öppna för alla. Kommande Kultur- & samtalskväll onsdag 7/3 18:15, Valhallavägen 148 Stockholm. Joakim Lindqvist, Yoga-mindfulnesslärare och läkare, berättar om det autonoma nervsystemet som en tänkbar länk mellan yogautövande och fysiologiska effekter i kroppen vid hälsa och sjukdom. Som fortsättning på kvällens föreläsning vill Bharati bjuda in alla deltagare att samtala kring fikaborden.

Vi kommer under kvällen få lyssna till musik av Ravel, Haydn och Schumann. Framförd på piano av Astri Aareskjold

Du kan hitta mer om detta event på www.bharati.se

Inträde: 80 kr, Te, kaffe och smörgåsar finns att köpa.

Med föreningen Bharati skapar vi tillsammans ett forum och en träffpunkt där yoga’s idéer, tankar och livsstil står i centrum. Inom yoga’s filosofi kan vi hitta vägar för ett hållbart liv på alla nivåer. Yoga ser lika mycket till individens välmående och frihet att utvecklas som till en harmonisk samexistens mellan alla levande varelser.”

Välkommen du också!

Yoga-mindfulness kurser vår 2018

Yoga-mindfulness kurser vår 2018

Vill du vara med i Yoga-mindfulness klasserna i vår? Ett tillfälle att uppleva inre lugn och hitta din egen styrka, att stärka både kropp och själ. Nu är det dags för vårens kurser på Ekerö och i Stockholm! Start torsdag 25/1 i Träkvista, söndag 28/1 i Skå och Tappström och 31/1 i Stockholm, fördjupningskursen för dig som gått några terminer startar 29/1 i Skå. Gratis “prova på” i mån av plats för den som är ny, så ta gärna med en vän/väninna/kompis/granne ..osv.  Mer info, tid, pris mm. finns på www.ostanlid.se/kurser

Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår mätbara fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra. Varmt välkommen!

Tack för i år!

Tack för i år!

Vi på Östanlid tackar för alla kontakter, möten och upplevelser under det gånga året och önskar nu er alla ett inspirerande, innehållsrikt, utmanande och kreativt kommande år! Själva ser vi fram emot nya träffar och event härute på Östanlid och förstås att träffa tidigare och nytillkomna kursdeltagare under vårterminen! Kanske kan vi här under Aktuellt lägga ut ett preliminärt program för Östanlid 2018? Träffar mars-juni, heldags-intensiv med Yoga-mindfulness i maj, Kulturafton med musik och berättande när vi kan öppna upp portarna mot vårkvällen, öppen klass i yogastudion hela sommaren, heldagskonsert i augusti, festivalen  ….

Tack för i år och allt gott för 2018!

Mer ljusstöpning lörd 16/12, 13:30-17:30

Mer ljusstöpning lörd 16/12, 13:30-17:30

2 platser kvar 9/12. Men vi provar att stöpa igen lördag 16/12!
Jo, vi vet det är nära jul o mycket att ordna med 😉 men just därför kan det vara fint att hitta energi genom att bara vara närvarande i skapande en stund. Du får lära dig stöpa ljus på traditionellt sätt med enkla medel, vid brasan i ateljén. Tag lite varma oömma kläder och bekväma inneskor typ gympaskor eller liknande. Vi börjar med en enkel meditativ närvaroövning och sedan fika medan vi knyter vekar. Varm vegetarisk soppa, äppelmust och hembakt bröd när du är hungrig. Om vi turas om med stöpningen kan det finnas tid att prova på drejning eller sitta ner framför brasan och snida en smörkniv eller göra något i lera. Se mer www.facebook.com/Ostanlid

Vi får lyssna till musik med studerande på Södra Latin och Lilla Akademin. Ta gärna med ett valfritt bidrag till musikanterna!

Meddela om du vill komma info@ostanlid.se, begränsat antal deltagare. Pris 400 kr inkl. fika och mat, rabatt för familjemedlemmar och ungdom. (300 kr för dig som går Yoga-mindfulness kurs denna termin). Färdiga ljus betalas efter vikt till självkostnadspris (100 kr/kg). Vägbeskrivning hittar du på hemsidan. Varmt välkommen!

Liten julmarknad på Östanlid, 2-22 dec

Liten julmarknad på Östanlid, 2-22 dec

Hemstöpta ljus. Ljuslyktor, bruksföremål och unika ting i stengods och porslin. Te av pepparmynta och hemgjorda salvor av ringblomma och bivax, med mera … Lördag 2/12 öppet hela dagen. Lördag 9/12 stängt för ljusstöpningskurs, annars öppet för det mesta alla dagar men kolla gärna först via mail eller tel så du inte åker förgäves! Läs mer på www.ostanlid.se och www.facebook.com/Ostanlid  Hör du av dig innan kan vi nog fixa fika med hembakt och äppelmust!

Välkommen!

 

Ljusstöpning på Östanlid lörd 9/12

Ljusstöpning på Östanlid lörd 9/12

Lördag 9/12 kl 13:30 – 17:30

Några platser kvar! Välkommen till en rogivande vinterträff med ljusstöpning på Östanlid. Du får lära dig stöpa ljus på traditionellt sätt med enkla medel. Vi gör detta vid brasan i ateljén men tag lite varma och oömma kläder samt bekväma inneskor typ gympaskor eller liknande. Vi börjar med en enkel meditativ närvaroövning och sedan blir det fika medan vi knyter vekar. Varm vegetarisk soppa, äppelmust och hembakt bröd framåt 16:30. Om vi turas om med stöpningen kan det finnas tid att prova på drejning eller sitta ner framför brasan och snida en smörkniv eller göra något i lera. Se mer Pdf

Vi får lyssna till musik med studerande på Stockholms Musikhögskola och Lilla Akademin.
Ta gärna med ett valfritt bidrag till musikanterna!

Meddela om du vill komma info@ostanlid.se, begränsat antal deltagare. Pris 400 kr inkl. fika och mat, rabatt för familjemedlemmar och ungdom. (300 kr för dig som går Yoga-mindfulness kurs denna termin). Färdiga ljus tillkommer efter vikt till självkostnadspris (100 kr/kg). Vägbeskrivning hittar du på hemsidan.

 

Yoga-mindfulness kort kurs & gratis prova på

Yoga-mindfulness kort kurs & gratis prova på

Efter avslutade terminskurser ger vi som vanligt möjlighet till en kortare kurs för de som vill fortsätta och för nya som vill prova på. Söndagarna den 26/11, 3/12 och 10/12 Tappström, Ekerö. Tid: 18:00 – 19:30 (söndag 3/12 behöver vi senarelägga till 18:30-20:00 pga julkonsert.) Pris: 160 kr per tillfälle som betalas vid anmälan info@ostanlid.se Gratis första gången för dig som inte provat tidigare. Det går också bra att ange de gånger du ev vill deltaga så får vi se hur det går att lägga ihop.

Yoga-mindfulness består av mjuka lugna rörelser, andningsövningar och meditation, med fokus på närvaro. Denna ursprungliga, klassiska yoga bidrar till ett inre lugn och välbefinnande samtidigt som kroppen blir smidigare. Övningarna anpassas individuellt efter den rörlighet du har och vi välkomnar både dig som aldrig provat och vana utövare som kan finna nya upplevelser genom Yoga-mindfulness tydliga inriktning på närvaro och upplevelse. Forskningen ger idag övertygande bevis för att yoga och medveten närvaro har en mycket god effekt på människans hälsa och välbefinnande. Men den egna erfarenheten är viktigast, så välkommen att prova! Mer info under Yoga och Kurser Anmälan krävs, begränsat antal platser. Välkommen!

 

Yoga som livsstil  –  för välbefinnande, förståelse och sammanhang

Yoga som livsstil – för välbefinnande, förståelse och sammanhang

Vi är också delaktiga i föreningen Bharati som ordnar träffar och inspirerande event öppna för alla. Kommande Kultur- & samtalskväll onsdag 8/11 18:15, Valhallavägen 148 Stockholm.

Astrid Grensman är Yoga-mindfulnesslärare och läkare med många års egen erfarenhet av yogautövande och av att lära ut yoga. Hon berättar om yoga som en möjlighet att vara nära sig själv och hitta sin egen väg i livet, samt om yogaforskning och vad traditionen säger om yogas möjligheter. Du kan hitta mer om detta event på www.bharati.se

Inträde: 80 kr, Te, kaffe och smörgåsar finns att köpa.

Med föreningen Bharati skapar vi tillsammans ett forum och en träffpunkt där yoga’s idéer, tankar och livsstil står i centrum. Inom yoga’s filosofi kan vi hitta vägar för ett hållbart liv på alla nivåer. Yoga ser lika mycket till individens välmående och frihet att utvecklas som till en harmonisk samexistens mellan alla levande varelser.”

Välkommen du också!

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid