25 och 26/8 är det dags för årets festival, nu på 6:e året!

25 och 26/8 är det dags för årets festival, nu på 6:e året!

Varmt välkommen till en härlig festival för hela familjen, nu för 6:e året! 25 och 26/8, 11-16:00. Vegetarisk mat tillagad direkt från trädgården. Prova Yoga-mindfulness övningar – Lyssna på föredrag om hälsa, yogalivsstil och aktuell forskning. Yoga-baserad hälsokonsultation. Musik – Trädgårdsvandring – Utställning och försäljning av konsthantverk, grönsaker och frukt. Skapande aktiviteter för barn och vuxna. Cafe & Galleri. Njut av en dag i närvaro och inspiration! Inträde 50 kr, barnen gratis. Nära till buss 311/312 hpl Farmen. För program och mer info se www.ostanlid.se/festival

Se vår lilla video från förra året genom att klicka här och festivalaffisch 2018

Askanäs Kammarmusikfestival på Östanlid 18/8, heldag

Askanäs Kammarmusikfestival på Östanlid 18/8, heldag

Musik i Närvaro

“Möt musiken på nytt i en annorlunda konsertmiljö med närvaron i centrum. En dag för musiker och publik att tillsammans uppleva nya dimensioner i musiken och i sig själv.”

I samverkan med Andreas Lavotha, Christoffer Hästbacka och Askanäs Kammarmusikfestival. En heldag med yoga 10:00, kammarmusikkonsert 12:00, vegetarisk lunch 13:30 och föredrag om betydelsen av närvaro 15:00. Dagen avslutas med jazzkonsert 16:00 med Nossen. Kanske blir det också folkmusik med unga musiker i trädgården under lunchen. Café och konstutställning.

För bokning av heldag eller valfri programpunkt se askanasfestival.com. Obs! Kammarmusikfestivalen pågår även den 17 och 19/8 med konsert i Ekerö Kyrka.

Varmt välkomna till ett nytt och spännande evenemang!

Bosse & Siv

 

Yoga-mindfulness öppen klass hela sommaren på Östanlid

Yoga-mindfulness öppen klass hela sommaren på Östanlid

Öppen klass Yoga-mindfulness hela sommaren!
Varje tisdag 18:30-20:00. Prova gratis första gången! Alla är välkomna, vi anpassar individuellt. Enkla lugna rörelser, kort andningsövning och meditation. Ingen anmälan behövs men vi kan eventuellt behöva ställa in något tillfälle, det skriver vi då ut på facebook och hemsidan/aktuellt. Kolla där innan du åker! Pris 100kr /tillfälle. Mattor finns att låna. Mer info www.ostanlid.se/yoga vägbeskrivning www.ostanlid.se/kontakt Hör gärna av dig via mail om du har frågor.

Varmt välkommen!

Bo & Siv

Keramikkurs lördag 7/8 – söndag 8/7

Keramikkurs lördag 7/8 – söndag 8/7

Helgkurs i keramik på Östanlid, Ekerö.  Lördag-söndag 7/7 och 8/7,

2 platser kvar! Klicka  här för kursprogram,

Dreja, forma, glasera och bränna lera till keramik. Närvaroövning, fika, vegetarisk lunch från egna odlingar.

Välkommen!

 

Kulturafton på Östanlid i försommarkväll 10/6 15:30-17:30

Kulturafton på Östanlid i försommarkväll 10/6 15:30-17:30

Vi bjuder in till en Kulturafton på Östanlid igen!

Musik av unga musiker från Lilla Akademien och Södra Latins musikgymnasier.

Nathanael Wetterud och Isolde Luján (mfl) på saxofoner.

Estrid Gustavsson viola och Klara Lundaahl violin.

Klicka här för Pdf

Gratis inträde, i gengäld kan du lämna ett valfritt bidrag till de unga musikanterna i deras fortsatta arbete.

Du kan köpa fika eller kanske något mer matigt, och som vanligt har vi portarna öppna ut mot grönska och fågelsång!

Anmäl gärna ditt intresse i förväg.

Varmt välkommen!

Yoga-mindfulness intensiv och keramikkurs

Yoga-mindfulness intensiv och keramikkurs

Vi planerar nu för ytterligare heldag med fördjupning Yoga-mindfulness söndag 17 juni.10:30-16:30. Maila oss vid intresse och för program.

Och en helgkurs i keramik lördag-söndag 30/6-1/7, klicka för Pdf med kursupplägg.

I sommar kan vi även göra en veckokurs i keramik t.ex. under juli månad.

Vi undersöker just nu intresset så hör gärna av dig!

Hälsar Bosse & Siv

Östanlid sommaren 2018

Östanlid sommaren 2018

Hela sommarens program hittar du HÄR (nästan). Vi hittar alltid på spontana evenemang också, det hittar du under Aktuellt. Nytt och spännande är samverkan med Askanäs Kammarmusikfestival den 18/8, läs lyssna och boka på www.askanasfestival.com. Yoga-mindfulness festivalen växer och utvecklas vidare, nu på 6:e året! I år deltar även föreningen Bharati.

Yoga-mindfulness i sommar

Yoga-mindfulness i sommar

Välkommen på öppen klass Yoga-mindfulness hela sommaren på Östanlid!

Tisdagar 18:30-20:00, med start 5 juni. 100kr per gång. Du behöver inte anmäla i förväg men du får själv hålla koll på om vi behöver ställa in något tillfälle. Det lägger vi i så fall ut på hemsidan och facebook, så titta gärna där innan du åker hit! www.ostanlid.se eller www.facebook.com/Ostanlid.

Öppen klass passar för både nybörjare och erfarna yogautövare, vi anpassar individuellt efter din förmåga för tillfället. Varje individ potential att utveckla vidare!

Vid vackert och myggfritt väder har vi portarna öppna mot sommarens blommor och fågelsång, är det ruggigt och kallt tänder vi en brasa i eldstaden!

Varmt välkommen!

Bosse & Siv

 

 

 

Yoga-mindfulness Ekerö kort kurs

Yoga-mindfulness Ekerö kort kurs

Vi erbjuder nu en kortkurs (3 tillfällen) Yoga-mindfulness.

Skå skola söndagar 18-19:30, 29/4, 6/5, 13/5. pris 480 kr

Ett bra tillfälle att prova på Yoga-mindfulness! Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir starkare och mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra.

Under kursen får du lära dig mjuka lugna yoga-rörelser och ställningar som du sedan kan utöva på egen hand. Stor vikt läggs vid närvaro i övningarna och i kroppen. Vi lär också grundläggande andningsövningar och meditation. Kurserna passar både yngre och äldre, nybörjare och den som utövat yoga tidigare, eftersom övningarna anpassas individuellt. Begränsad rörlighet är heller inget hinder för deltagande i Yoga-mindfulness. Hör gärna av dig med frågor. Anmälan info@ostanlid.se eller 070 4222893

Varmt välkommen!

Yogaträff & ympkurs

Yogaträff & ympkurs

Lördag 28 april kl 10:30 – ca 14:30. Lär dig göra ett eget äppelträd!
Vi börjar med yogaövningar och mediterar framför brasan i ateljén.Tag med yogamatta eller filt och lediga kläder. Vi pratar lite om yogalivsstil, vad betyder det? I växthuset får du sedan lära dig göra ett eget äppelträd. Du väljer själv sort och ympar en gren på en grundstam. Till självkostnadspriset 75 kr får du den med dig i en kruka att vårda över sommaren, för att sedan plantera till hösten. Vi lagar en vegetarisk lunch tillsammans – av det vi lagrat i jordkällare och frysar. Rotfrukter, pumpa, tomat, bönor och kikärtsbiffarna. En inbjudan i första hand för er som deltagit i Yoga-mindfulness kurser och “prova på”. I mån av plats är även nya deltagare välkomna! Meddela i mail eller på tel. senast 19/4 om du vill vara med. Pris 350kr för dig som går Yoga-mindfulness kurs denna termin, 400 för övriga. Inklusive lunch och yogapass. +75kr om du vill ha ett träd med dig hem. Pg 837 80 50-2, märk med namn och yogaträff Östanlid. Mer info hittar du här

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid