Kulturafton i försommarkväll 10/6

Kulturafton i försommarkväll 10/6

Vi bjuder in till en Kulturafton på Östanlid igen!

Musik av unga musiker från Lilla Akademien och Södra Latins musikgymnasier

Nathanael Wetterud på saxofon, kanske med vänner i en ensemble

Estrid Gustavsson viola och Klara Lundaahl fiol, med flera  …

Kanske får vi också höra harpa, det vore underbart i den lokalen!

Gratis inträde, i gengäld kan du lämna ett valfritt bidrag till de unga musikanterna i deras fortsatta arbete.

Du kan köpa fika eller kanske något mer matigt, och som vanligt har vi portarna öppna ut mot grönska och fågelsång !

 

Varmt välkommen!

Yoga-mindfulness i sommar

Yoga-mindfulness i sommar

Välkommen på öppen klass Yoga-mindfulness hela sommaren på Östanlid!

Tisdagar 18:30-20:00, med start 5 juni. 100kr per gång. Du behöver inte anmäla i förväg men du får själv hålla koll på om vi behöver ställa in något tillfälle. Det lägger vi i så fall ut på hemsidan och facebook, så titta gärna där innan du åker hit! www.ostanlid.se eller www.facebook.com/Ostanlid.

Öppen klass passar för både nybörjare och erfarna yogautövare, vi anpassar individuellt efter din förmåga för tillfället. Varje individ potential att utveckla vidare!

Vid vackert och myggfritt väder har vi portarna öppna mot sommarens blommor och fågelsång, är det ruggigt och kallt tänder vi en brasa i eldstaden!

Varmt välkommen!

Bosse & Siv

 

 

 

Yoga-mindfulness Ekerö kort kurs

Yoga-mindfulness Ekerö kort kurs

Vi erbjuder nu en kortkurs (3 tillfällen) Yoga-mindfulness.

Skå skola söndagar 18-19:30, 29/4, 6/5, 13/5. pris 480 kr

Ett bra tillfälle att prova på Yoga-mindfulness! Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir starkare och mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra.

Under kursen får du lära dig mjuka lugna yoga-rörelser och ställningar som du sedan kan utöva på egen hand. Stor vikt läggs vid närvaro i övningarna och i kroppen. Vi lär också grundläggande andningsövningar och meditation. Kurserna passar både yngre och äldre, nybörjare och den som utövat yoga tidigare, eftersom övningarna anpassas individuellt. Begränsad rörlighet är heller inget hinder för deltagande i Yoga-mindfulness. Hör gärna av dig med frågor. Anmälan info@ostanlid.se eller 070 4222893

Varmt välkommen!

Yogaträff & ympkurs

Yogaträff & ympkurs

Lördag 28 april kl 10:30 – ca 14:30. Lär dig göra ett eget äppelträd!
Vi börjar med yogaövningar och mediterar framför brasan i ateljén.Tag med yogamatta eller filt och lediga kläder. Vi pratar lite om yogalivsstil, vad betyder det? I växthuset får du sedan lära dig göra ett eget äppelträd. Du väljer själv sort och ympar en gren på en grundstam. Till självkostnadspriset 75 kr får du den med dig i en kruka att vårda över sommaren, för att sedan plantera till hösten. Vi lagar en vegetarisk lunch tillsammans – av det vi lagrat i jordkällare och frysar. Rotfrukter, pumpa, tomat, bönor och kikärtsbiffarna. En inbjudan i första hand för er som deltagit i Yoga-mindfulness kurser och “prova på”. I mån av plats är även nya deltagare välkomna! Meddela i mail eller på tel. senast 19/4 om du vill vara med. Pris 350kr för dig som går Yoga-mindfulness kurs denna termin, 400 för övriga. Inklusive lunch och yogapass. +75kr om du vill ha ett träd med dig hem. Pg 837 80 50-2, märk med namn och yogaträff Östanlid. Mer info hittar du här

Liten odling – själens tröst

Liten odling – själens tröst

Vi är också delaktiga i föreningen Bharati som ordnar träffar och inspirerande event öppna för alla. Kommande Kultur- & samtalskväll onsdag 25/4 18:15, Valhallavägen 148 Stockholm.

Liten odling – själens tröst

Jorden är vårt viktigaste eko-system – människor vår viktigaste resurs. Vi behöver tillsammans odla en hälsovänlig miljö, inom utbildning, vård och omsorg, inom ekonomi och i samlevnad mellan människor, djur och natur.

Astrid Grensman – tankar från filmen Den sista skörden

Siv och Bo Lundaahl – odling och tillämpad yogafilosofi

Joakim Lindqvist – vägar till samverkan i vardagslivet

Astrid, Siv och Joakim är läkare och verkar alla inom vård och forskning, Bo är Kbt-terapeut, konstnär och fruktodlare. Alla är också verksamma som Yoga-mindfulness lärare. Tillsammans med andra är de engagerade i föreningen Bharati som nu samlar experter och kunskaper inom olika områden och skapar ett centrum, för att främja medverkan från många, för ett samhällssystem som gagnar alla. 

Föredrag, samtal runt fikaborden, levande musik samt avslutning med några enkla närvaroövningar.

Valhallavägen 148, sal 1. T-bana Karlaplan, ingång från Valhallavägen. Inträde: 80 kr. Denna kväll finns hemlagade samosa och piroger, samt te och kaffe att köpa.

Du kan hitta mer om detta event på www.bharati.se

Med föreningen Bharati skapar vi tillsammans ett forum och en träffpunkt där yoga’s idéer, tankar och livsstil står i centrum. Inom yoga’s filosofi kan vi hitta vägar för ett hållbart liv på alla nivåer. Yoga ser lika mycket till individens välmående och frihet att utvecklas som till en harmonisk samexistens mellan alla levande varelser.”

Välkommen du också!

Beskära fruktträd

Beskära fruktträd

Lördag 17/3 och söndag 18/3 beskär vi fruktträden på Östanlid! Vill du vara med och hjälpa till? Samtidigt kan du se och lära dig i all enkelhet genom att få prova själv. 13-16 lörd, 10-13 sönd. Sedan kan vi tipsa på bra kurser om du vill gå vidare och fördjupa dig. Vi fortsätter under våren vid fler tillfällen till fram i april. Ingen kostnad, du hjälper i stället till efter förmåga. Klippa lite, samla ihop grenar och förstås fika i vårsolen. Medtag eget fika vid detta tillfälle! Välkommen att höra av dig om du är intresserad! info@ostanlid.se

Yoga och det autonoma nervsystemet

Yoga och det autonoma nervsystemet

Vi är också delaktiga i föreningen Bharati som ordnar träffar och inspirerande event öppna för alla. Kommande Kultur- & samtalskväll onsdag 7/3 18:15, Valhallavägen 148 Stockholm. Joakim Lindqvist, Yoga-mindfulnesslärare och läkare, berättar om det autonoma nervsystemet som en tänkbar länk mellan yogautövande och fysiologiska effekter i kroppen vid hälsa och sjukdom. Som fortsättning på kvällens föreläsning vill Bharati bjuda in alla deltagare att samtala kring fikaborden.

Vi kommer under kvällen få lyssna till musik av Ravel, Haydn och Schumann. Framförd på piano av Astri Aareskjold

Du kan hitta mer om detta event på www.bharati.se

Inträde: 80 kr, Te, kaffe och smörgåsar finns att köpa.

Med föreningen Bharati skapar vi tillsammans ett forum och en träffpunkt där yoga’s idéer, tankar och livsstil står i centrum. Inom yoga’s filosofi kan vi hitta vägar för ett hållbart liv på alla nivåer. Yoga ser lika mycket till individens välmående och frihet att utvecklas som till en harmonisk samexistens mellan alla levande varelser.”

Välkommen du också!

Yoga-mindfulness kurser vår 2018

Yoga-mindfulness kurser vår 2018

Vill du vara med i Yoga-mindfulness klasserna i vår? Ett tillfälle att uppleva inre lugn och hitta din egen styrka, att stärka både kropp och själ. Nu är det dags för vårens kurser på Ekerö och i Stockholm! Start torsdag 25/1 i Träkvista, söndag 28/1 i Skå och Tappström och 31/1 i Stockholm, fördjupningskursen för dig som gått några terminer startar 29/1 i Skå. Gratis “prova på” i mån av plats för den som är ny, så ta gärna med en vän/väninna/kompis/granne ..osv.  Mer info, tid, pris mm. finns på www.ostanlid.se/kurser

Det är numera väl dokumenterat att yoga ger mycket god effekt på vår mätbara fysiska hälsa. Vi får en ökad kroppskännedom, kroppen blir mer flexibel, vi får en bättre och mer medveten andning. Genom fokusering både i rörelser, andning och meditation minskar halten av stresshormoner och vi får mer energi över till det vi behöver göra, för att nämna några av de positiva effekterna. Men minst lika viktigt, fastän inte lika mätbart är effekter vi så småningom kan uppleva i vårt vardagsliv, våra relationer, vårt arbete. Genom en ökad förmåga att själva ta hand om vår hälsa, hantera stress och vara närvarande i nuet utan oro för framtid eller det som redan passerat, så kan vi tydligare se hur vi vill använda vår energi för att utvecklas och gå vidare i ett liv där vi och vår omgivning trivs och mår bra. Varmt välkommen!

Tack för i år!

Tack för i år!

Vi på Östanlid tackar för alla kontakter, möten och upplevelser under det gånga året och önskar nu er alla ett inspirerande, innehållsrikt, utmanande och kreativt kommande år! Själva ser vi fram emot nya träffar och event härute på Östanlid och förstås att träffa tidigare och nytillkomna kursdeltagare under vårterminen! Kanske kan vi här under Aktuellt lägga ut ett preliminärt program för Östanlid 2018? Träffar mars-juni, heldags-intensiv med Yoga-mindfulness i maj, Kulturafton med musik och berättande när vi kan öppna upp portarna mot vårkvällen, öppen klass i yogastudion hela sommaren, heldagskonsert i augusti, festivalen  ….

Tack för i år och allt gott för 2018!

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid