Bharati Kultur- och samtalskväll 13 sept kl 18.15

Bharati Kultur- och samtalskväll 13 sept kl 18.15

Från vision till handling – Att förverkliga en inre längtan.

Bo Lundaahl, konstnär, pedagog och yogalärare, berättar om sitt arbete med att förverkliga en inre vision – men även om hur visionen med tiden har kommit att förändras. När Bo köpte en tomt på Ekerö, var avsikten att bygga ett hem och skapa en avskild plats för sig och sin familj. Under tiden som både bostadshus, keramikverkstad och en yogastudio växte fram förändrades visionen till en önskan att dela med sig av den livsstil han och familjen har utvecklat. Idag bedriver Bo och hans familj kursverksamhet i yogastudion, ordnar träffar kring musik, självhushållning och keramik samt arrangerar en yogafestival som lockar besökare från både när och fjärran. Se kvällens program

Yoga-mindfulness tisdagar Östanlid

Yoga-mindfulness tisdagar Östanlid

Vi gör nu några gånger gratis Yoga-mindfulness pass i ateljen på Östanlid, ett tillfälle att prova på eller komma igång igen inför höstens kurser som startar 10/9 se Höstens kurser. Tisdagar 18:30-20:00, ingen anmälan behövs men var snäll håll koll själv här eller på facebook om vi behöver ställa in www.facebook.com/Ostanlid

Varmt välkommen!

Bosse & Siv

Yoga-mindfulness Jubileumsfestival 26-27/8

Yoga-mindfulness Jubileumsfestival 26-27/8

5-års jubileum – Varmt välkommen till en härlig liten festival för hela familjen 26 och 27/8! Vegetarisk mat direkt från trädgården. Prova Yoga-mindfulness övningar – Lyssna på föredrag om hälsa, yogalivsstil och aktuell forskning. Musik – Trädgårdsvandring – Utställning och försäljning av konsthantverk och gårdens produkter. Skapande aktiviteter för barn och vuxna. Cafe & Galleri. Njut av en dag i närvaro och inspiration! Inträde 50 kr, barnen gratis. Nära till buss 311/312 hpl Farmen. För program och mer info se ostanlid.se/festival

Skördetid

Skördetid

Skördetid i trädgården! Gurka i växthuset, squash, självplock av krondill och Nyzeeländsk spenat, snart mängder av olika tomater stora och små, gula röda och blå. (Vinbären tog snabbt slut, vi planterar mer till nästa år!)

Hör gärna av dig innan du kommer, vi håller inte alltid butikstider!

Välkommen!

Faluröd

Faluröd

Söndag 30 juli  kokar vi årets behov av Falurödfärg i trädgården på Östanlid. Välkommen att titta in om du vill se hur man gör! Efter lunch, om det inte regnar! Ingen kostnad.

En stor bykgryta och ved. Sedan vatten, rågmjöl + rödfärgspigment + järnvitriol + lite linolja

Den som vill kan köpa sig fika medan vi turas om att röra i grytan.

Hör gärna av dig innan så är det större chans att kanelbullarna räcker!

Välkommen!

Bosse, Siv & Klara

Internationella yogadagen på Östanlid

Internationella yogadagen på Östanlid

För att fira Internationella yogadagen ger vi ett gratis Yoga-mindfulness pass för alla!

Tisdagen 20 juni 18:30-20:00

Anmälan: info@ostanlid.se

Välkommen!

Den 21 juni har FN utlyst en internationell yogadag. Intiativtagaren för den här dagen är Indiens premiärminister Narendra Modi. Syftet är att sprida yogan som ett sätt att finna hälsa och välmående för fler människor. I 190 länder världen över gör man yoga den här dagen.

 

Kulturkväll på Östanlid 25 maj 15-18:00

Kulturkväll på Östanlid 25 maj 15-18:00

Vi gör en Kultur/Musik/Konst/Berättar afton bland blommande äppelträd och framför brasan i ateljén på Östanlid. Unga musiker från Ekerö Kammarorkester spelar, kanske blir det även  ”storytelling” med Annika Gustavsson, (just nu på Färöarna men på väg hemåt!)
Det blir en anspråkslös start på något vi vill göra mer av! Samtidigt vill vi berätta om varför och hur vi vill gå vidare. Tomatsoppa med hembakt bröd och fika till självkostnadspris, frivilligt bidrag till unga musiker.
Öppet för alla men hör av dig innan så vi kan planera mat och sådant. Mer info se Pdf

Välkommen!
Bosse & Siv

Dags för plantor!

Dags för plantor!

Nu finns fina tomatplantor till salu, många olika sorter, små, stora, gula, röda och blå(aktiga)!

Vi har också äppelmust “bag in box” gjord på Cox Pomona, supergod! Potatis och pumpa i jordkällaren, allt ekologiskt odlat förstås. Alla besök får en påse blomfrön, solros och ringblomma (så långt det räcker)

Maila eller ring gärna innan du kommer, vi utlovar inga butikstider men finns hemma för det mesta!

Välkommen!

Prova på Yoga-mindfulness i maj

Prova på Yoga-mindfulness i maj

Vi ger en kortkurs 7/5, 14/5, 21/5 Yoga-mindfulness med möjlighet att prova gratis första gången för dig som är ny. Tappström skola söndagar 18:00-19:30. Yoga-mindfulness består av mjuka lugna rörelser, andningsövningar och meditation, med fokus på närvaro. Denna ursprungliga, klassiska yoga bidrar till ett inre lugn och välbefinnande samtidigt som kroppen blir smidigare. Övningarna anpassas individuellt efter den rörlighet du har och vi välkomnar både dig som aldrig provat och vana utövare som kan finna nya upplevelser genom Yoga-mindfulness tydliga inriktning på närvaro och upplevelse. Forskningen ger idag övertygande bevis för att yoga och medveten närvaro har en mycket god effekt på människans hälsa och välbefinnande. Men den egna erfarenheten är viktigast, så välkommen att prova! Mer info under Yoga och Kurser Anmälan krävs, begränsat antal platser. Välkommen!

 

Designed by Presenzo

                                                                                                         Copyright © 2016 Östanlid